:: HOROSCOP

>> LOTO generator
Sașa extrage pentru tine numerele cîștigătoare

Metode de interpretare a viselor

  >> Interpretarea viselor

Interpretarea viselor este una din cele mai vechi metode de divinație. Și asta pentru că oamenii credeau în funcția premonitivă a viselor. Astfel existau vise trimise de zei, sau de alte entități magice, vise simbolca sau care arătau în mod direct ce urma să se întîmple. Inițial, ghicitul prin vise era pus în slujba binelui colectiv și a șefilor politici sau religioași. Visele arătau evenimente colective de interes general. Interpretarea individuală se afirmă ulterior, în lumea greco-romană, care vede și aparițiile unor cărți despre vise cu o răspîndire amplă: cărțile lui Artemidor din Daldis și a lui Macrobius. Și lumea creștină cunoaște un interes viu pentru semnificația viselor prin lucrarea dedicată subiectului de Evagrie Ponticul.

În lumea modernă, visele sînt abordate științific. Se remarcă astfel monografia lui Sigmund Freud - Interpretarea viselor - și cărțile sau studiile dedicate viselor de către celebrul psihiatru și psihanalist Carl Gustav Jung.

Un bun site despre interpretarea viselor, care are și secțiuni dedicate lui Freud și Jung, ba și un curs online (foarte incitant) se află la adresa https://interpretareaviselor.wordpress.com.

Interpretarea viselor a fost tradusă și în limba română ca și cartea despre vise a lui Artemidor. În rest, circulă așa-zisele chei de vise utilizate la întîmplare de publicul larg. Aceste "chei" sînt de fapt niște liste de nume de obiecte, ființe, fenomene etc. cu explicațiile aferente în cazul în care sînt visate. Nu este clară legătura logică dintre lucrurile respective și semnificația lor onirică.

Servicii de interpretare a viselor online nu am găsit la noi. Și oricum nu ar fi credibile dat fiind faptul că românii nu au cercetări notabile în domeniu iat atunci cînd se ocupă de interpretare preferă să copieze informații de pe la alții. 

Sigmund Freud
Sigmund Freud este autorul monografiei Interpretarea viselor publicată în 1900

Home | Bioritm | Ghid astral  | Interpretarea viselor | Servicii și cursuri online                           >>> Download

 

Horoscop 2020.